domingo, 1 de mayo de 2011

El meu canal de Youtube.

http://www.youtube.com/user/laiasamc?feature=mhum
VIQUIPEDIA.

La viquipèdia ve de Wikipedia (wikiwiki que vol dir ‘’molt ràpid’’ ), es una enciclopèdia en la que tu també pots participar, posant-hi un nou article que no estigui o afegint alguna cosa en algun que ja existeixi.Per fer-ho has de crear un usuari, el meu es laiasamc, i un cop el tinguis ja pots fer el teu article.                                                                                                                                                                      Jo he fet un article d’un cantant de flamenc que m’agrada molt , que es diu Jonathan Vera però com a cantant se’l coneix com a Canelita . He escollit aquest cantant per que m’agrada moltissímim,i ja que no hi sortia doncs he decidit fer un article d’ell. També he fet un altre article sobre Ana Isabel Iglesias coneguda com a Hanna, cantant que ha participat en bandes sonores de pel·licules com ‘’Yo soy la Juani’’.

Glogster

Aquests glog es de la pel·lícula ''Esta abuela es mi padre'' , per fer-ho , hem entrar a la pagina de glogster on t'has de registrar i després per separat s'han de posar les fotos,videos,textos o decoracions que vulguis.Aquesta pàgina et permet fer com un poster del que tu vulguis ficant videos i fotos al gust de cadascú.
Aquesta pel·lícula tracta de dos agents del FBI , pare i fill, que han sigut testimonis d'un assasinat per mà d'uns russos  i s'amaguen en una escola de noies per trobar a l'assassi abans de que ell els trobi.
Aquest es el meu glog :

http://laiasamc.glogster.com/laiasamc/

lunes, 7 de febrero de 2011

manuals bons usos digitals

  1. Una còpia de seguretat es la còpia d’un fitxer guardada en un llapis de memòria, actualitzant-lo periòdicament  i en cas de pèrdua, podràs recuperar els documents.
  2. Els ordinador portàtils són eines tecnològiques de valor i susceptibles a ser robades, per evitar-ho no em de mostrar el portàtil en llocs públics no segurs, vigilar on el deixem en tot moment, personalitzant-lo i folrant-lo amb uns plàstics especials.
  3. Un usuari són un conjunt de caràcters alfanumèrics,que ajuntant-lo am una contrasenya permet connectar-se  a un sistema informàtic. Una contrasenya es un codi secret personal per a accedir com a usuari a un sistema,xarxa,pàgina web,etc. Es recomanable crear contrasenyes difícils,utilitzar àlies,tancar la sessió al acabar,no donar la teva contrasenya a ningú ...
  4. Un virus es un programa que s’introdueix en un sistema informàtic, i perjudica el funcionament. Per evitar-ho has de tenir un antivirus i no desactivar-lo,no obrir arxius de remitents desconeguts i comprovar que l’antivirus estigui sempre actiu.
  5. La bateria es un aparell que acumula càrrega  elèctrica i permet subministrar electricitat a un aparell sense la necessitat de ser endollat a la xarxa elèctrica. Quan es recarrega la bateria s’ha de fer fins al 100 % .
  6. Per protegir l’ordinador portàtil i evitar els possibles cop durant el desplaçament hem de fer servir una funda.
  7. Drets de l’autor: drets morals i d’explotació que té l’autor d’una obra literària, artística o científica. En cas que aquesta s’utilitzi, això implicarà un cost o una autorització expressa de l’autor.                     En el context digital fa referència a música, pel·lícules, imatges i textos publicats a Internet o en un suport digital.                                                                                                                               Copyright: reflecteix la possessió del dret d’explotació i per tant només el por fer constar. També formen part dels dret de l’autor.
  8. La descàrrega es una transferència de fitxers des d’un servidor, o a través d’ell, al nostre ordinador. P2P : xarxa d’ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers ubicats en una carpeta concreta.    Exemple: Emule,Napster,etc.                                                                                                                Quan descarreguis fitxers fes-ho en llocs que siguin de confiança. 
  9. El ciberassetjament és l’ús d’Internet, telèfons mòbils o videojocs  per humiliar,agredir,amenaçar,difamar o insultar a companys o persones conegudes d’edat semblants. Això ho podem trobar en xats,sms,fotoblocs,el nostre espai, conversacions de missatgeria instantània,etc. S’ha de saber reconèixer i saber actuar davant d’un civerassetgament.
  10. El ciberassetjament a menors es quan un adult per Internet intenta guanyar-se la confiança del menor amb falsa simpatia i empatia,tendresa,etc, amb finalitats fraudulentes i sovint il·legals ( obtenció d’imatges i videos de menors i pornografia ). Per evitar-ho cal: no acceptar xantatges a les xarxes,ser prudent amb les fotos i vídeos personals,desconnectar la webcam si no la fas servir, no deixar-se enganyar ni seduir per correus que et prometin miracles,protegir l’ordinador amb un antivirus.
  11. Trolling(missatges ham); defineix el comportament de persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa(correu electrònic,xats,xarxes socials) de manera intencionada i amb la finalitat de trobar polèmica. Una manera d’actuar davant del trolling es esborrar aquesta persona de la llista de contactes.
  12. Griefing: terme vinculat als jocs en xarxa, defineix el comportament d’aquells que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular.S’ha de ser un bon model de jugador net tant ala xarxa com fora.
  13. Un navegador es un programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis,recursos o conjunts d’informació d’Internet per un sistema o aplicació.                                                                  Cookies:fitxers amb informació sobre el hàbits,preferències i pautes de navegació de qui visita una pàgina web que el servidor envia al disc dur de l’ordinador mitjançant el navegador.                              Tallafoc: es com el ‘’porter’’ del teu ordinador (ningú passarà sense el seu permís) i t’avisa de programes que et poden danyar l’ordinador i et protegeix davant dels estafadors que hi puguin entrar.                                                                                                                                                 Correu electrònic: aplicació per mitjà de la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats.                                                                                                                       Recomanacions: llegeix abans de clicar,navegar per webs segures,atenció als missatges del correu electrònic,etc.
  14. Xat: comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’Internet.                                                                                                                                  Missatgeria instantània: comunicació escrita en temps real on l’usuari ha d’haver instal·lat un programa, el missatger, i només es por comunicar amb les persones de la llista de contactes.
  15. Xarxes socials: conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet. Et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món, alhora també pots conèixer altres cultures i costum, i també compartir informació amb els companys. Consells i recomanacions: No acceptis amistats desconegudes. Inventa contrasenyes difícils. No compartir dades com telèfon o adreces. Si algú et molesta avisar als pares: A Internet, no tothom es amic( no quedis amb persones que coneguis a través d’un xat, i si ho fas fes-ho en un lloc públic i avisar al pares perquè estiguin enterats .

martes, 18 de enero de 2011

Navegadors web

Un navegador web , és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món.                                                                                                                                                                        Aquesta xarxa de documents és coneguda com World Wide Web (WWW).                                                La funció bàsica d’un navegador es mostrar en forma de text informació a l’usuari, i també ens permet mostrar les seqüencies de sons, de video,animacions i enllaços.

Tipus de navegadors:
-         Mozilla Firefox: és gratuït i ajuda a obtenir un màxim rendiment de la web.
-         Google chrome: nou navegador més ràpid de Google.
-         Internet Explorer: Liure de microsoft,permet navegar amb confiança i pren el control de la seva capaçitat.
-         Opera Browser: El més ràpid sobre la Terra,segur,potent i fàcil d’usar.I gratis.
-         Safari: El navegador més innovador del món.
-         K-meleon: és personalitzable i extremadament ràpid.
-         Flock: Treu el màxim partit de Facebook i Twitter
-         SRWare IRON: Optimitzada per a la velocitat, seguretat i flexibilitat.
-          Flash Peak: Ràpid i fiable,carrega amb les característiques com bloquejador de finestres emergents,  protecció de la privacitat,etc.
-          Lunascape Browser: Augmenta la seva productivitat., navegador 3-en-1.
-         Maxthon Browser: navegador gratuït provinent de Xina , es personalitzable .
-         Avant Browser: és el millor navegador web                                                                                                                                                  



Estadistica d’ús d’abril de 2009 i d’abril de 2010.

Navegadors         abril del 2009             abril de 2010
Internet Explorer  66,82%                       60,65%
Mozilla Firefox     22,05%                       24,52%
Chrome                1.23%                         6,13%
Safari                   8,23%                         4,65%
Opera                   0,70%                         3,15%
Netscape              0,69%                         --
Altres                   0,26%                         0,85%


A casa, al meu ordinador utilitzo l’Internet Explorer 8.0, perquè era el que venia instalat a l’ordinador i a mi es el que em va més bé, malgrat que a vegades em ba bastant lent.